Robo-odkrzacz - jakie są wasze opinie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bumbercik
    Classic
    • 2008
    • 19

Witam, czy mógłbym prosić o podpowiedź w sprawie uszczelek pod kolektor ssący w octavi 1,6 akl (r.2001)
    Muszę wymienić świece, więc będzie trzeba odkręcić kolektor. W sklepach albo nie potrafią znaleźć nic, albo częstują jakimiś kompletem uszczelek za 200 zł. :roll: Wydaje mi się, że to troche zbyt wiele jak na "dodatek" do wymiany świec....
    Będę wdzięczny za pomoc w temacie.
  • tomikt
    Rider
    • 2007
    • 391

Witam!
    Czy ktoś z was może podzielić się opinią o odkurzaczach samobieżnych - takich jak Roomba z irobota czy Naviboot z Samsunga? A może mieliście okazje porównać je?
    A może to ściema za 2k pln - tylko kto się przyzna że wywalił 2000 na jakieś badziewie?

Bo tak jakoś mnie ostatnio olśniło że by mi takie cudo pomogło odgruzować z kurzu mieszkanie. Tylko jak oglądałem w Media Samsunga to wrażenia raczej mieszane - taka samobieżna Kaśka za 1999.
    Sam nie wiem.
    ech...
    TomikT

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

tomikt
      też przerabiałem - moja żona o mało nie o...ła jak jej ktoś powiedział (koleżanki :evil: ) o odkurzaczu co sam odkurza.

Prawda jet taka że to nie odkurzacz, tylko samojezdna prawie turboszczotka, wszędzie nie wjedzie, przy krawędziach nie jest dokładny, najlepiej aby na podłodze nie było dywanów. Tak w skrócie. Oczywiście są modele co sobie radzą lepiej i gorzej. Ale płacić 2k PLN za coś takiego? Góra 500 - jeszcze bym się zgodził. Za 2k to faktycznie musiało by sobie dawać wszędzie radę. Może za kilka lat, teraz jeszcze nie.

PS - jakoś mi się udało wyperswadować, ale przez tydzień było gorąco.....
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• eggzman
        Rider
        • 2008
        • 465
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BLR 2.0 FSI 150 KM

tomikt Rodzicie kupili sobie navibota jakiś czas temu i nie słyszałem, aby byli z tego bardzo zadowolenie. Głównie narzekali, że jest głośne i można włączyć jak akurat nie będzie to przeszkadzało.
        A jeśli będziesz zmuszony do zakupu :diabelski_usmiech to tu masz porównanie http://www.komputerswiat.pl/testy/sp...y-robotow.aspx . Co prawda z zeszłego roku ale nadal aktualne.

soszek81 Moja żona też bardzo na to choruje, ale na razie to kosztuje dużo za dużo więc mam spokój
        Kacper
        Opel Combo C 1,6 8v
        O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tomikt, nie masz co liczyć że takie cudo odkurzy Ci dokładnie, miejsce przy miejscu - czasem się zafiksuje np. naokoło nogi od stołu, albo na łączeniu parkietu z dywanem i kaplica jeździ tylko tam... Ty zadowolony, że odkurzacz chodzi, i go olewasz - a ten kręci się w jednym miejscu aż do rozładowania baterii :wink: - efekt jest taki, że pokój jest nie odkurzony a odkurzacz nadaje się już tylko do ładowania Także ja mojego muszę pilnować pobieżnie i co jakiś czas mu pomagać - mam takie ustoristwo: ODKURZACZ SAMOJEZDNY AGAMA AiBOT RC520A, do 100m2. Inna sprawa, że kosztuje on na rynku ponad połowę mniej niż te "markowe" ( ja miałem znacznie lepszą cenę bo mam takie sprzęty w dystrybucji). Generalnie po roku użytkowania mogę stwierdzić, że to jest dobre rozwiązanie do sprzątania pomiędzy normalnymi porządkami - czyli puścić go w tygodniu nawet codziennie - zawsze coś tam nazbiera kurzu i paprochów, a w sobotę (co tydzień lub dwa) i tak trzeba pomachać rurą od zwykłego odkurzacz i/lub mopem.

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Re: Robo-odkrzacz - jakie są wasze opinie?

By być zadowolonym trzeba by kupić Karcher Robocleaner RC 3000. Miałem okazje oglądać kiedyś navibota, rombe oraz w/w Robocleanera. Pierwsze jako tako robiły co należy. Samsung w zasadzie był najgorszy a najsprawniej działał Karcher.
            pzdr
            Adam

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Mam w domu dwa naviboty.
              Normalnego odkurzacza nie zastapi, ale do codziennego odkurzania, jak najabrdziej sprawdza sie bardzo dobrze.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• tomikt
                Rider
                • 2007
                • 391

koledzy,
                dziekuję za opinie
                ech...
                TomikT

Komentarz

• sebastian7905
                  RS
                  • 2009
                  • 3488
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

A ja mam (raczej żona) roombe i powiem tak cena (nie dyskutujmy o tym, przez tydz. z żoną nie rozmawiałem) było porównanie na TVN TURBO był Samsung Roomba i coś jeszcze ROOMBA wypadła najlepiej potem SAMSUNG a potem COŚ TAM sprzęt nie jest zły ,ale ja wychodzę z założenia że samemu to najlepiej .Sprząta dosyć dobrze ,ale jak na teście w TV mówili to Roomba jest przepaścią dla reszty . Jak mówili na DISCOVERY o roombie to się dowiedziałem że jest to najbardziej inteligentny robot w gospodarstwie domowym stworzony zresztą przez NASA . Jeżeli chcesz kupić coś takiego to lepiej to sprowadz z USA będzie taniej. Po kilku latach jestem w stanie powiedzieć że jest to dobre urządzenie , ale czy kupiłbym to drugi raz? nie wiem
                  Sebastian
                  Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                  Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                  Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                  Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• ahmed799
                    RS
                    • 2009
                    • 6871
                    • Ford

Moi rodzice jakiś czas temu kupili sobie zestaw Rainbow. Dodatkiem był Robocop odkurzacz samo sprzątający. Powiem Fajna zabawka, można go zaprogramować kiedy ma wyjechać na sprzątanie, a jeżeli rozładowuje mu się bateria to wraca do bazy i się ładuje. Kiedyś go obserwowałem to nie było miejsca w którym by nie sprzątnął i robi to nawet całkiem dokładnie. Cena tylko trochę zaporowa bo cały zestaw wyszedł prawie 6 koła.

филип
                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

Pracuję...